Thursday 17 February 2011

ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΥΛΙΚΑ - NATURTHERM-WO
















Το NATURTHERM-WO είναι ένα πρωτοποριακό ηχομονωτικό και θερμομονωτικό βιολογικό υλικό από μαλλί προβάτου.

Το μαλλί και τα χαρακτηριστικά του
Το πρόβειο μαλλί είναι από τα αρχαιότερα μονωτικά που χρησιμοποιούσαν στις πρωτόγονες κατοικίες, είναι το ιδανικό υλικό για την κατασκευή σύμφωνα με τις αρχές της βιοκλιματικής δόμησης. Είναι ελαστικό και διαπνέον, αποτελεί άριστη κλιματιστική ίνα σε κρύο και ζέστη ενώ χαρακτηρίζεται για την αξιόλογη υγροσκοπική του ιδιότητα. Η ιδιαιτερότητα του αποτελείται στο ότι είναι αδιάβροχο και παράλληλα απορροφάει την υγρασία. Αυτό σημαίνει ότι απομακρύνει το νερό στην υγρή του μορφή και παράλληλα έχει την ικανότητα να απορροφήσει τον υδρατμό έως και το 33% του βάρους του χωρίς να εμφανιστεί υγρασία. Με αυτόν τον τρόπο διευκολύνετε μια φυσική ρύθμιση της υγρασίας στο εσωτερικό των κατοικιών και μειώνετε ο κίνδυνος συμπύκνωσης που φέρνει μελλοντικές φθορές στην δομή.
Για την κατασκευή του NATURTHERM-WO το κουρεμένο χωριάτικο πρόβειο μαλλί, πλένεται με φυσικό σαπούνι και υποβάλετε σε αντισκωρική επεξεργασία. Στην συνέχεια ξαίνεται και θερμοσυγκολάται στους 180º, θερμοκρασία που παράλληλα εξασφαλίζει την αποστείρωση του υλικού.
Χάρη στην ιδιαίτερη μοριακή δομή του, το πρόβειο μαλλί προτείνεται ως άριστη και φυσική θερμοηχητική μόνωση, εναλλακτική στις ορυκτές ίνες. Επίσης, το μαλλί είναι μια ανανεώσιμη και ανακυκλώσιμη πρώτη ύλη και η διαδικασία μεταποίησης της σε μονωτική πλάκα απαιτεί μια ελάχιστη κατανάλωση ενέργειας.






















Χρήση
Θερμική και ηχητική μόνωση σε στέγαστρα, οροφές, εσωτερικά χωρίσματα, προσόψεις και ξύλινες κατασκευές. Ιδανικό για καινούργιες κατασκευές και αναπαλαιώσεις. Άριστο, ελαφρύ υλικό με αποστραγγιστικές ιδιότητες.
Το NATURTHERM – WΟ διατίθεται σε ποικιλία διαστάσεων ανάλογα με τις απαιτήσεις της εφαρμογής του.

Πλεονεκτήματα
Άριστες τιμές απορρόφησης ήχου
Υψηλή θερμική μόνωση
Υψηλή ιδιότητα αναπνοής
Αναλλοίωτο στον χρόνο
Αντισκωρική επεξεργασία
Φυσικό Προϊόν

No comments:

Post a Comment