Wednesday 23 February 2011

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΥΛΙΚΑ - IZITHERM



Το IZITHERM είναι ένα νέας γενιάς θερμομονωτικό & ηχομονωτικό υλικό που κατασκευάζεται από θερμοσυγκολλητά στρώματα πολυεστερικών ινών μεγάλης διαμέτρου και μεγάλου μήκους, με αποτέλεσμα να μη γηράσκει και να αποτελεί την πιο υγιεινή λύση για την οικοδομή.

Ιδιότητες:
Το IZITHERM έχει εξαιρετικές ηχοαπορροφητικές ιδιότητες ιδιαίτερα στις χαμηλές συχνότητες ενώ παράλληλα είναι ένα πολύ καλό θερμομονωτικό υλικό (λ= 0,0292 Kcal/h.m.°C και πιστοποίηση από το ΚΕΔΕ).

Πλεονεκτήματα IZITHERM:
· Είναι εξαιρετικά ηχοαπορροφητικό και θερμομονωτικό υλικό, φιλικό προς τον άνθρωπο χάρη στη σύστασή του καθώς δεν περιλαμβάνει χημικά τοξικά πρόσμικτα.
· Είναι δύσφλεκτο και αυτοσβεννύμενο (class 1) και δεν παράγει τοξικά αέρια ή ατμούς σε περίπτωση πυρκαγιάς (class F1).
· Δεν επηρεάζεται από την υπεριώδη ακτινοβολία ή την υγρασία.
· Δεν προσβάλλεται από μούχλα, βακτήρια, μικροοργανισμούς και δεν επηρεάζεται από έντομα ή τρωκτικά.
· Είναι σχετικά εύκαμπτο και συνεπώς εύκολο στην τοποθέτηση.
· Είναι 100% ανακυκλώσιμο.
· Δεν απελευθερώνει ίνες.
· Δεν απαιτείται η χρήση μασκών, γαντιών ή άλλων προφυλάξεων για την τοποθέτησή του.



Εφαρμογές:

Η υψηλή ηχοαπορροφητική του ικανότητα σε συνδυασμό με την υψηλή θερμομόνωση, το καθιστά ιδανικό αντικαταστάτη των κλασσικών θερμομονωτικών υλικών (πολυστερίνες, πολυστερόλες κλπ) στο διάκενο των εξωτερικών τοίχων, στεγών κτλ των κτιρίων, κατοικιών, γραφείων συμβατικής κατασκευής.
Η φιλικότητα προς την ανθρώπινη υγεία το καθιστά ιδιαίτερα κατάλληλο για νοσοκομεία, χειρουργεία και σχολικά συγκροτήματα.
Η άριστη ρύθμιση της ακουστικής του το καθιστά κατάλληλο για κέντρα διασκεδάσεως, όπου υπάρχει αυξημένο πρόβλημα χαμηλών συχνοτήτων ¨bass¨ και αίθουσες εκδηλώσεων και ψυχαγωγίας.

No comments:

Post a Comment